Spookt het in huis?

Iedereen heeft wel al gehoord van de Paranormal Activity films waarin een jong koppel wordt geteisterd door kwaardaardige geesten in hun huis. Maar kan dit ook in het echt gebeuren of is het allemaal zwaar overdreven Hollywoodfictie? Nee… en ja.

Eerst en vooral moet ik jullie vertellen dat zielen na de dood van hun fysieke lichaam normalerwijze naar hun plaats van rust en vrede gaan. Dit geldt voor de overgrote meerderheid. Helaas zijn er ook enkelen die dit niet kunnen omdat ze, om de één of andere reden, hun aardse bestaan niet achter zich kunnen laten. Hen noemen we geesten en, ja, zij kunnen ons lastig vallen. Meestal met de bedoeling om aandacht te vragen voor hun probleem: het niet kunnen overgaan. Dit komt het vaakst voor bij mensen die hier ook gevoelig voor zijn, waarmee ik bedoel: mensen wiens kanaal meer openstaat (bv. pubers, hoogsensitieve personen, en uiteraard ook paranormaal begaafden). Geesten voelen dit aan en worden dus ook naar deze mensen toegetrokken.

Voorbeelden van hoe dit zich kan manifesteren:
– slaande deuren
– voetstappen op de trap
– verschuiven van meubelen
– beïnvloeden van elektriciteit
– …
Dit kan nog verder gaan zoals bv.:
– je uit je slaap houden
– zich laten zien (in schimvorm)
– rottende geur verspreiden
– huisdieren lastig vallen
– …
Opgelet: dit zijn enkel voorbeelden, geen lijstje om af te vinken. Mensen die last hebben van deze of andere (bv. inbraak) negatieve energieën in hun huis, kunnen hiervoor wel een bepaalde etherische olie gebruiken om zich af te schermen en te beschermen. Er bestaan ook mensen die gespecialiseerd zijn in het reinigen of zuiveren van huizen. Maar je probeert best in eerste instantie zelf je huis te reinigen.

Maar er is ook een andere, meer positieve, zijde aan dit verhaal en deze komt gelukkig ook véél vaker voor.
Zielen die wel vredevol hun rustplaats hebben bereikt, laten nog graag weten aan achterblijvende familie en vrienden dat ze er nog zijn. Ze komen graag “hallo zeggen” zoals ik dat vaak noem. Zij kunnen dezelfde tekens geven zoals de eerste 4 voorbeelden die ik gaf, maar voor hen is dit echt spelen. Ze willen je laten weten: “Kijk, hier ben ik!”.

 

Maar… Hoe weet je nu het verschil?
Door maandelijks een reinigingsritueel te doen in huis. Daardoor hou je het constant zuiver. De entiteiten die dan op bezoek komen, hoef je niet bang voor te zijn. Het beste wat je dan kan doen, is ze simpelweg aanspreken en hen welkom heten :).